Avrupa Birliği Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında, Sosyo-ekonomik Kalkınma alanındaki 1. Koordinasyon Toplantısı 10 Mart 2021 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanlığında ve ICMPD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun Başkanlığında ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Ofisi Dış ilişkiler Başdanışmanı ve FRIT Fonları Sorumlusu Sayın Halil Afşarata’nın katılımıyla, 10 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen bu toplantıya T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Kızılay, ilgili Bakanlıklar, Expertise France, KFW, Dünya Bankası gibi uluslarası kurumlar ve temsilcileri de katılmıştır. 1. Koordinasyon Toplantısına çevirimiçi bağlanan kurumlar da görüşlerini paylaşmışlardır.

Koordinasyon toplantısının ana konusu; sosyo-ekonomik kalkınma alanında uygulanan projelerle ilgili iş biriliğini ve koordinasyonu arttırmak, olası iş birliklerini konuşmak ve sosyo-ekonomik alandaki projeleri tanıtmak olmuştur. Aynı zamanda ilgili sektörlerde yer alan kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla uygulamaları yönlendirme fırsatı da sağlanmıştır. Düzenlenen toplantı ile birlikte deneyimler ve öğrenme fırsatları kurumlar arasında paylaşılmış, sosyo-ekonomik portföyünün koordinasyonunu geliştirme fırsatı yakalanmış, ortak koordinasyon zorunlulukları ele alınmıştır. Aynı zamanda toplantıda World Bank, Expertise France, kfW ve ICMPD tarafından sosyo-ekonomik alanda uyguladıkları projelerin sunumları yapılmıştır.