Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin Artırılması Projesi” kapsamında 21 Haziran 2022 tarihinde GAPSHOES Fuarı’nda Gaziantep İş Dünyası Buluşması gerçekleştirildi.

20-23 Haziran 2022 tarihinde Gaziantep’te düzenlenen 33. Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Kış Fuarı kapsamında 77 firma B2B etkinliğinde ENHANCER desteği ile stant açarak bir araya geldi.

1968 İstanbul doğumluyum. 1991 yılında Makine Mühendisliği Lisans eğitimimi tamamladım. Birkaç farklı alanda özel sektör deneyimlerimin ardından 1997 yılında ayakkabı sektörüne üretim yöneticisi olarak giriş yaptım. 25 yıldır kesintisiz olarak ayakkabı üretim, taahhüt, pazarlama, perakende ve toptan satış faaliyetlerinde bulunan irili ufaklı 10 farklı firmada Üretim Müdürü, Fabrika Müdürü, Operasyon Direktörü ve benzer pozisyonlarda hizmet verdim ve tecrübeler edindim. Yaklaşık bir yıldır da sektörün Türkiye’ deki duayeni ve en büyüğü Flo Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş. ‘nde Tedarik Operasyonları Genel Müdür Yardımcılığı bünyesinde Ürün Tedarik Direktörü olarak çalışmaktayım.

Yasemin Tanrıkulu Aytı İstanbul Üniversitesi İngilizce işletme bölümünü tamamlamıştır.

Metro Cash & Carry Türkiye Satın alma Müdürü, Hepsiburada.com Satın alma Grup Müdürü ve Turkcell’de Dijital Marketing Consultant görevlerinin ardından Bim’de Gıda dışı ürünler Satın alma direktörü olarak görev yapmaktadır.

Melih Kızılay, lisans derecesini Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden almıştır. LCW şirketinde Kalite Güvence ve Sosyal Uyumluluk Grup Müdürü olarak görev yapmaktadır. Hazır giyim üretiminde QA yönetim sistemleri ve QC süreci konularında yüksek tecrübeye sahiptir.

Hüseyin Haj Hıdır ve kardeşleri Halep’te ayakkabı tasarım ve üretim mesleğini çocukluktan itibaren, geleneksel çıraklık müessesesi içinde öğrendiler. 20’li yaşlarında da kendi imalathanelerini kurdular. Bu işletme savaş öncesi yıllarda Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeye ihracata başlamıştı. Fakat savaşın çıkması ile Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldılar ve 2014 yılında burada şirketlerini kurdular. 2014 yılında ilk kurulan bu şirket zaman içinde büyüdü ve her türlü zorluğa rağmen bugün 20’den fazla ülkeye ihracat yapan, bayilik veren ve kendi markasını büyütecek bir hale geldi.

Türkiye Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımcıları Birliği kurusucu ve başkanı. Ahmet Baytar İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim, Grafik Tasarım ve Heykel eğitimi aldıktan sonra, 2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 1996 – 2000 yılları arasında Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği Ayakkabı Tasarım Yarışmalarında çeşitli ödüller kazanan Baytar, 2010 yılında, kendi markası ” Ahmet Baytar ” ile ” Elle Stil Ödülleri ” tarafından “Yılın Genç Tasarımcısı ” adayı seçildi. 2013 yılında, kendi markasıyla Milano’daki Micam Ayakkabı Fuarı’na katıldı. Bir yandan çeşitli firmalara tasarım ve koleksiyon planlama anlamında danışmanlık hizmeti verirken, diğer yandan kendi markası için koleksiyonlar hazırlamakta olan Ahmet Baytar, Mimar Sinan Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü’nde ve İstanbul Moda Akademisi’nde Ayakkabı ve Aksesuar Tasarım konusunda eğitmenlik görevini sürdürmektedir.

Melih Kızılay 1999 Yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Tekstil Hazır Giyim sektöründe Kalite Güvence Mühendisi / Müdürü, Fabrika Müdürü, Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Müdürü olarak ihracat yapan firmalarda çalışmıştır. 2014 yılından itibaren LCW şirketinde Kalite Güvence ve Sosyal Uyumluluk Grup Müdürü olarak çalışmaktadır.

2011 yılında Uluslararası İlişkiler, 2018 yılında ise İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinden mezun olmuştur. 8 yıl boyunca uluslararası bir denetim kuruluşunda Sosyal Uygunluk departmanında sırasıyla – Müşteri Temsilciliği, Planlama, Koordinasyon ve Denetçilik görevlerini üstlenmiştir. Sonrasında ise 2 yıl boyunca bir Türk giyim markasının Sosyal Uygunluk süreçlerinde görev almıştır. 2020 yılından itibaren kurucusu olduğu OBCO Denetim firmasında Operasyon Müdürü olarak kariyerine devam etmektedir.

Dr. Mahmut Genç, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği’nden almıştır. Ayrıca, Uluslararası Ticaret ve Tedarik Zinciri Yönetimi lisans derecesine sahiptir. Özellikle hızlı tüketim ürünleri, organize perakende, hızlı servis yapılan restoran zincirleri, sistem sertifikasyonu, gıda üretim sermaye makinaları sektörlerinde faaliyet  gösteren çok uluslu firmalarda 15 yıla yakın yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Aynı zamanda akademik alanda da kariyerini sürdürerek birçok bilimsel makale yayınlamış ve araştırma  projesinde yer almıştır. Şu anda Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi kadrosunda çalışmaktadır. Aynı zamanda bir girişimci inovasyon firması bulunmaktadır. Çalışma hayatı boyunca farklı din ve kültürlerde bölgesel tedarikçi firmalara destek vererek küresel kurumsal standartları, politikaları ve prosedürleri yerel düzeyde  uyarlamak ve iyileştirmek için çalışmıştır.

Tamer Kılıç (Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü, ICMPD)

Libor Chlad (Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı Bölüm Başkanı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu)

Ahmet Şimşek (Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı)

Tamer Kılıç (Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü, ICMPD
Osman Toksin (Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı, İpekyolu Kalkınma Ajansı)

Moderatör: Filiz Alsaç (Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü)

Levent Yazgan (Ürün Tedarik Direktörü, FLO)
Yasemin Tanrıkulu Aytı (Satın Alma Direktörü, BİM)
Melih Kızılay (Kalite Güvence ve Sosyal Uyumluluk Grup Müdürü, LCW)
Hüseyin Haj Hıdır (Kurucu Ortak, Kurruk Tapan)
Ahmet Baytar (İstanbul Moda Akademisi, Türkiye Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımcıları Birliği Kurucusu)

Moderatör: Deniz Karcı Korfalı (ENHANCER Girişimcilik Bileşen Yöneticisi, ICMPD)

Melih Kızılay (Kalite Güvence ve Sosyal Uyumluluk Grup Müdürü, LCW)
Duygu Evmez (Operasyon Müdürü, OBCO Audit)
Melda Ersoy (Özel Marka Üretim/Ayakkabı Çanta Müdürü, Boyner)
Mahmut Genç (Öğretim Üyesi, Beykoz Üniversitesi)
Taner Şehirli (Şirket Sahibi, Orsa Çanta)