13 MAYIS 2022 – GAZİANTEP

BİLGİ NOTU

ENHANCER Projesi kapsamında, Pilot Ortak Kullanım Hibe Programı’nın hibe faydalanıcıları olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne ve Gaziantep Ticaret Odası’na bağlı Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi’ne 13 Mayıs 2022 tarihinde bir saha ziyareti yapılması planlanmaktadır. Bu ziyaretin amacı, hibe faydalanıcılarını izlemek ve AB Parlamentosu üyelerine eşlik etmektir.

İlk hibe faydalanıcısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj Prototipleme Merkezi’ne yapılan ziyarette, ENHANCER Proje Hibesinden temin edilen makine ve teçhizatın tanıtımı yapıldı. Ayrıca Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin hayata geçirdiği diğer projeler de ziyaretçilere tanıtıldı. Hibenin nihai yararlanıcıları olan geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türklere ait olan KOBİ’ler de projeden nasıl yararlandıklarını açıklamak için bu ziyarete katıldılar.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ziyareti ardından, Gaziantep Ticaret Odası’na bağlı Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi ziyaret edilmiştir. Ziyaret esnasında, ENHANCER Projesi hibesi sayesinde tedarik edilen makine ve ekipmanlar üyelere sunulmuştur. Gaziantep Ticaret Odası tarafından uygulanan diğer projeler, Proje Koordinatörü tarafından sunulmuştur. Ayrıca, ENHANCER Projesi faaliyetlerinden ve eğitimlerinden faydalanan 4 geçici koruma altındaki Suriyeli ve 4 Türk kadın, işletme fikirlerini ve planlarını ziyaretçilere açıkladılar.

Katılımcı Listesi

  1. Malik Azmani, AB Parlamentosu Üyesi, Renew Europe Group/Avrupa’yı Yenile Grubu.
  2. Dax Slager, Politika Danışmanı, Avrupa Parlamentosunda AFET-VVD Delegasyonu
  3. Dimitrina Karayatova, Program Yöneticisi, FRIT Programı, AB Delegasyonu
  4. Tamer Kılıç, Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Başkanı, ICMPD
  5. Burhan Akyilmaz, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri