MARYAM ALZAD (2020 Eğitim katılımcısı)

“Bu eğitimde çok önemli şeyler öğrendim. Bir zamanlar ben de mağdur olduğum için işverenlerin ve çalışanların sıkıntılarını gördüm. Bu eğitimde gerçek bir girişimcinin nasıl olması gerektiği, gelecekteki girişimcilik uygulamalarının yasal dayanağının ne olması gerektiği, farklı girişimcilerin başarı hikayeleri, basmakalıp düşünceleri yıkma gibi birçok şey öğrendik. Bu eğitime katıldığım için çok şanslı hissediyorum.”

 EMİN UYSAL (2020 Eğitim Katılımcısı)

“Eğitimlerin içeriği faydalıydı ve eğitmenler konular hakkında önemli bilgilere sahipti. İyi bir eğitim süreci geçirdik. Eğitimlerin anlaşılması kolaydı ve her girişimcinin bilmesi gereken önemli konular üzerinde duruldu. Katkılarınız için teşekkürler.”

 Muhammed Ahmed Khalaf (2020 Eğitim Katılımcısı)

“Gerçekten güzel bir deneyimdi. Mükemmel bir eğitimdi. Hibe alamasak da edindiğimiz bilgiler ve başkalarının deneyimlerini dinlemek bizim için yeterli. Son olarak projede çalışan ekibe ve eğitmenlere tüm kalbimle teşekkür ediyorum, sizin gibi değerli insanlarla tanıştığım için çok mutluyum.”

“Çok memnun edici bir deneyimdi. Yönetim ve liderlik hakkında hiç bilmediğimiz şeyler öğrendik.”
“Müthiş bir deneyimdi, çok faydalıydı.”

Özgecan Üstüngül (B2B Katkıda Bulunan, Girişimci)  Video   

 “Türkiye’de çok sayıda yerinden edilmiş göçmen yaşıyor. Bu insanların girişimcilikteki mücadelelerini dinlediğimizde Türkiye’de ne kadar avantajlı yaşadığımızı bir kez daha görüyoruz. İşbirlikler ve network toplantıları sayesinde ülkemizde yaşayan ve Ortadoğu’ya ihracat yapan birçok insanla bir araya geldik. Gelecekte kuracağımız iş ilişkileri sayesinde ülkemizin ihracat potansiyelinin daha da artacağına inanıyorum. Bu etkinliğin organizatörlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı topraklar üzerinde yaşıyoruz. Uyumumuz ve işbirliğimiz ülkemize fayda sağlayacaktır.”

 Nevzat Başar (B2B Katılımcı, Şirket Sahibi)   Video   

 “Bu organizasyonda en çok sevdiğim kısım, iyi bir ağa sahip olması. Farklı şirketleri bir araya getirmek çok başarılı oldu. ENHANCER, uzun vadede Türkiye adına yararlı olacak bir projedir. Umarım bu proje devam eder. Proje hem yatırımcıları hem de şirketlerle etkileşimde bulunan tüketicileri birbirine bağlamaktadır.”

 Sohir Yaghi (B2B Katkıda Bulunan, İş Sahibi)  Video   

 “Projemi göstermem için bir fırsattı. Özellikle evlerinden bile çıkamayan kadınların iş fırsatı tecrübe etmesi adına gerçekten önemli bir olaydı. Bu etkinlik, çalışmaları konusunda profesyonel olan insanlarla tanışmamıza yardımcı oldu. Bu etkinliğin geleceğimiz için büyük katkılar sağlayacına inanıyorum. Çok teşekkür ederim.”

‘Girişimcilik altyapısının ve öneminin anlatıldığı kısım çok faydalı oldu.’
‘Proje geliştirme kısmı çok yararlı oldu.’
‘E-ticaret, yaratıcılık ve müşteri ilişkileri üzerine önemli şeyler öğrendim.’

Alaaddin Mevla, savaştan sonra kardeşleriyle birlikte 2016 yılında Halep’ten Gaziantep’e göç etti. Halep’te uzun yıllar gıda makineleri imalatı üzerine çalıştıktan sonra, bilgilerini aktarmak ve Gaziantep’teki işlerini büyütmek için “Maula Makine” adlı şirketi kurmaya karar verdiler. Maula Makine, gıda makineleri sektörü dışında tekstil, inşaat ve ayakkabı sektörü gibi farklı alanlarda Ar-Ge çalışmaları ile geliştirdiği yeni makine ve ürünlerle büyümeye devam etti. Sadece 4 yıl içinde ham topraktan ucuz ve yüksek sıcaklık korumalı tuğla üretimi, paketleme ve dijital sayım makineleri, gıda dolum makineleri gibi geniş bir ürün yelpazesine ulaştılar. Şu anda Türkiye’nin iç pazarına ek olarak Lübnan, Filistin, Mısır ve Irak gibi Ortadoğu’ya da ihracat yapıyorlar. Şirket, şu an itibariyle 13 çalışanı ile hizmetlerine devam ediyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRiT)” tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından uygulanan ENHANCER Projesi Pilot Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’nın yararlanıcılarından birisidir. Maula Makine, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından ENHANCER Projesi Pilot Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı kapsamında hayata geçirilen “Yeni Ürün Geliştirme için Altyapının Geliştirilmesi ve Mentor Köprüsünün Kurulması” Projesi’nin mentorluk ve prototipleme desteğine başvurdu. Maula Makine’nin inovasyon kapasitesinin röntgenini çekmek amacıyla proje kapsamında temin edilen “İnovasyon Skorbordu” dijital aracı uygulandı. Proje kapsamında oluşturulan değerlendirme komisyonunun ziyaretleri ve toplantıları sonucunda Maula Makine, idari ve teknik destek almak üzere 2 mentor ile eşleştirildi. Mentorluk desteği sonucunda hazırlanacak ön fizibilite raporuna dayanarak prototipleme desteği alacaklar.