Şanlıurfa ve Gaziantep İlleri Risk Değerlendirmesini ve Yerinde İzleme Ziyareti

ENHANCER Projesi kapsamında, Yerel Ortak Kullanım Tesisleri kurmak veya mevcut Yerel Ortak Kullanım Tesislerini geliştirmek için ‘’Şanlıurfa ve Gaziantep illeri için Pilot Yerel Ortak Kullanım Tesisi Hibe Programı’’ kapsamında Eylül 2020’de çağrıya çıkılmıştır. Program kapsamında, Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Yerel Ev Sahibi Toplulukların bu Tesisler altında işbirliği geliştirip, girişimcilik faaliyetleri için gerekli hizmetlerden yararlanması amaçlanmıştır.

ENHANCER Proje ekibi, sözleşmelerin imzalanması ve projelerin başlamasıyla Gaziantep ve Şanlıurfa’ya giderek, ilk risk değerlendirmesini ve yerinde izleme ziyaretini gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, kurulacak Yerel Ortak Kullanım Tesisleri’nin ihtiyaç analizlerini ve iş planlarını hazırlamak amacıyla genel yapı incelenmiş ve potansiyel iyileştirme alanları tespit edilmiştir.

Bu kapsamda 22-23-24 Mart tarihlerinde Şanlıurfa ilinde Viranşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Suruç Belediyesi ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. 25-26 Mart tarihlerinde ise Gaziantep ilinde Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Teknopark ile görüşülerek, hibe yararlanıcısı kurumlara olan ziyaretler sonlandırılmıştır.