GETHAM: Girişimcilerin Merkezi

ENHANCER Projesi’nin Gaziantep ve Şanlıurfa Pilot İlleri için Ortak Kullanım Tesisleri Pilot Hibe Programı Ekim 2020’de başlatıldı. GETHAM, 239.027,00 € hibe tutarı ile başarılı projelerden biriydi. GETHAM, Mayıs 2018’de Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında kuruldu.  GETHAM, Mart 2021’de ENHANCER Projesi kapsamındaki ‘Gaziantep ve Şanlıurfa İlleri için Ortak Kullanım Tesisleri Pilot Hibe Programı’nın hibe ödül sahiplerinden biri oldu.

Gaziantep bölgesinde girişimcilik ekosisteminde faaliyet gösteren sayılı kurumlardan biri olan GETHAM, hibe yardımıyla iş geliştirme odaklı bir yapı ve yeni bir metodoloji ile hizmetlerini daha geniş bir hedef kitleye ulaştıracak. GETHAM, Geçici Koruma Altında Yaşayan Suriyelilerin ve yerel girişimcilerin gerekli hizmetlerle daha kolay etkileşime girmelerini ve erişmelerini sağlamak amacıyla, kapsayıcı iş yaratmayı ve hizmetlerin ölçeklendirilmesini artırmaya ve bölgedeki şirketlerin ağ oluşturma ve ihracat kapasitelerini güçlendirmeye odaklanıyor.

Gaziantep’te ortak çalışma alanları oluşturmaya başladık ve bunları KOBİ’lerin ve girişimcilerin hizmetine açtık. Hibe yardımıyla kurduğumuz fiziki alanlardan biri olarak Proje Bilgilendirme etkinliği düzenledik, Türk ve Suriyeli firmaları ağırlayıp, verdiğimiz hizmetler hakkında bilgilendirdiğimiz ‘Open House’ toplantıları ile bu etkinlikleri sürdürmeyi düşünüyoruz.

Alttaki fotoğraflar 10 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğe ait. Bu etkinlikte, Suriyeli ve Türk firmaları GETHAM’a davet edildi ve ayakkabı, gıda, güzellik ve spor, eğitim, elektronik ve teknoloji sektörleri hakkında bilgi verildi.

ENHANCER projesinden alınan hibe desteği ile üretime olanak sağlayan bir 3D yazıcı temin edildi ve bu yazıcı, bölgedeki KOBİ’ler ve girişimcilere, diğer GETHAM altyapılarıyla birlikte hizmet veriyor.

ENHANCER Projesi ve AB’den alınan bu finansman ile bölgenin katma değerli girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla Gaziantep’te üniversite öğrencilerine yönelik “Open House” etkinlikleri düzenleniyor. Hibe Desteği ile kurduğumuz “Beyin Fırtınası” odası her gün yoğun olarak kullanılıyor. Bu odada akıllı ekranlar gibi simülasyon ürünleri ile KOBİ’ler ve girişimcilerle yeni fikirleri paylaşıyoruz. Oda ayrıca GETHAM personelinin ihtiyaçlarına ve yenilikçi fikirlerine göre şirketlere sunumlarını yapmak için de kullanılmakta.