ENHANCER Projesi kapsamında  “Kadın Girişimciliği Geliştirme” webinarı düzenlendi. 

ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu moderatörlüğünde, online platformda gerçekleşen ve kadınların girişimcilik ekosistemindeki mevcut konumunun analiz edilerek, sorunların anlatıldığı ve atılması gereken adımların konuşulduğu  webinarda söz alan kadınlar, bugün yüzde 13 olan kadın girişimciliği ile yüzde 40’ı bile bulmayan kadınların işgücüne katılımını artırmak için elbirliği ile erkekler de dahil olarak  daha fazla çaba harcanması gerektiği görüşünde birleştiler.

Pınar Yapanoğlu, açılıştaki konuşmasında, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Hatay illerini kapsayan ENHANCER Projesi hakkında özet bilgi paylaşımında bulunarak, bu projenin hedef grupları arasında kadın ve genç girişimcilerin yer aldığını, proje aktivitelerden ise toplamda en az %25 oranında kadının yararlanmasının hedeflendiğini bildirdi. 

Dimitrina Karayotova’nın (EUD) ve Uzman Filiz Alsaç (STB) açılış konuşmalarında kadın girişimciliğinin güçlenmesi için yapılacak çalışmaların önemine dikkat çektiler. 

Gila Benmayor, Şafak Müderrisgil ve Ferda Paksoy’un konuşmalarının ardından ENHANCER Projesi’nin kadın çalışanları proje hakkında bilgi verdiler. Özel sektörü temsilen Ozan Acar ve Berrin Kuleli de hem istihdam hem de kadın girişimciliğine yönelik konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

Son bölümde ise  savaştan kaçtıktan sonra mülteci olarak ailesi ile geldiği Türkiye’de psikologları ve psikolojik destek almak isteyen insanları aynı platformda buluşturan mobil uygulamayı hayata geçirerek, girişimci olan Jin Dawod, sermayesi  olmadığı halde çalıştığı şirketlerde elde ettiği deneyimle kendi adını verdiği organizasyon şirketini kuran Esin Koçoğlu ile henüz 21 yaşında evcil hayvan tekstili üzerine kurduğu şirketi ile bugün havacılık sektörüne üretim yapan Buse Özgür, başarı hikayelerini anlattılar.