30 Mart 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliğe, tekstil ve hazır giyim, ayakkabıcılık, gıda ve bunları destekleyen yenilikçi sektörlerin temsilcileri katıldı. Türk ve Suriyeli girişimcilerin birlikte çalışma imkânlarının geliştirilmesi, iş geliştirme becerileri kazanmaları ve iş bağlantılarını güçlendirmeleri hedefiyle düzenlenen etkinlikte 107 firma yer aldı.
Şu an finans ve enerji ticareti alanlarında iki fintech şirketi yöneten Yıldız, ülkemizdeki SPK lisanslı ilk kitle fonlama platformu olan fonbulucu.com’un kurucusudur. Lisanslı bir Melek Yatırımcı olan Yıldız, halihazırda Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş. ‘nde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hazine ve Maliye Bakanlığından akredite Reinves Melek Yatırımcı Ağının yönetim kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2016 yılından itibaren girişimcilerin finansmana erişimi ve yeni nesil yatırım araçları konusunda çalışmalar yürütmekte, Girişimcilik ve Kitle Fonlaması üzerine birçok makalesi bulunmaktadır. Ayrıca UNDP tarafından Seçilmiş Crowdfunding Advisor olarak görev yapmaktadır.
Türkiye’nin tek bağımsız alt orta ölçekli özel sermaye özel sermaye şirketi olan Lycian Capital’in direktörüdür. Özbozdoğanlı, 14 yıllık deneyime sahip kıdemli bir girişim sermayesi uzmanıdır. Pınar, Lycian Capital’a katılmadan önce, Londra merkezli, gelişmekte olan pazarlara odaklanan özel sermaye şirketi ARCH Emerging Markets Partners’da Yatırımcı İlişkileri Başkanı ve Türkiye Başkanı olarak görev yaptı. Rönesans Holding, Global Investment House ve Ashmore Group dahil olmak üzere uluslararası ve yerel özel sermaye şirketleri ve gruplarında çalıştı. Kariyerine Lehman Brothers’ta başladı. Özel sermaye fonlarının oluşumu, sermaye artırımı ve yatırımcı ilişkileri konularında uzmanlaşmıştır.
Hale Umul, 1985 yılında Ankara Koleji’nden, 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Sektörlerinde lider iki firma, Procter & Gamble ve Frito Lay’de yirmi yıllık kurumsal yöneticilik geçmişine sahiptir. 2015’de TRAngels Finansal Hizmetler AŞ ve Melek Yatırım Ağı kurucuları arasında yer alarak aktif melek yatırımcılığa başlamıştır.
Rasha Alfakhry Finansal Danışman, Angels Board’un startup danışmanlığı CEO’su ve kurucu ortağıdır. Aynı zamanda CFO ve CRM çözümleri AARAM GROUP’un kurucu ortağı, Arap teknoloji topluluğu için Digital İstanbul organizasyonunun kurucu üyesidir. Finansal modelleme, finansal yönetim, iş değerlemesi ve kredi riski yönetimi konularında uzmandır.
1987 yılında Anadolu Üniversitesi’nden mezun olan Mahmut Bekerci, 2003 yılından bu yana FLO’da çalışmaktadır. Bekerci, Tedarik Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışmaya devam etmektedir.
Yavuz Altun, 1975, Van doğumlu, Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Londra’da 2 buçuk yıl kadar, üretimden pazarlamaya farklı sektörlerde faaliyet gösteren 13-14 şirkette çalıştı. İstanbul’a döndükten sonra kendi aile şirketinde genel müdür olarak işe başladı. 19 yıldır da Happy Center yönetim kurulunda, aynı zamanda da Genel Müdürlük görevine devam etmektedir. Kendisi aynı zamanda büyüme stratejisi, girişimcilik, inovasyon ve yeni nesil organizasyonlar konularında profesyonel konuşmacıdır.
Engin Yalçın 2005 yılında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden mezun oldu. 2006 yılında Gıda Departman Satış Şefi olarak Tesco’da çalışan Yalçın, 2008’de Satın Alma Müdürü olarak Real Hipermarketler’de 2 yıl boyunca çalıştı. 2010-2013 yılları arasında Danone’nin Bölge Satış Müdürlüğü’nü yaptı. Sonraki beş yıl Dardanel’de Satış Pazarlama Direktörü olarak çalışan Yalçın, 2020 yılından beri BİM’de Satın alma Grup Müdürü olarak kariyerine devam etmektedir.
Melih Kızılay, lisans derecesini Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden almıştır. LCW şirketinde Kalite Güvence ve Sosyal Uyumluluk Grup Müdürü olarak çalışmaktadır.
1984 Şam doğumlu Alaa Khamis,Tatlı üretim mesleğini öğrenirken, Aynı zamanda eğitimine devam ederek iktisat işletme yönetimi bölümüden lisans derecesi ile mezun oldu. Daha sonra 2012 yılınde pazarlama bölümü yüksek lisans bitirdi.
1997 yılında kurulan Al-Sultan Şirketinde şube müdürlüğünden yurtdışı fuarlar direktörlüğüne, 2019 yılında ise Türkiye’de kurulan Al-Sultan Şirketinde direktörlüğüne kadar yer aldı. Uluslararası Al-Sultan Şirketinde yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanı sıra, HACCP ve ISO: 22000 dahil olmak üzere gıda ile ilgili en önemli kalite belgelerini almaya hak kazanan Sultan Şirketin ‘deki kalite yönetim ekibinden sorumluydu. Bunun yanı sıra İslam ekonomisi bölümü yüksek lisans öğrencisi.
Duygu Aktaş, 2004 yılında Cardiff Metropolitan Üniversitesinde Turizm Yönetimi eğitimini tamamladıktan sonra 8 yıl boyunca önce Kategori Yöneticisi ve sonra Proje Yöneticisi pozisyonlarında Real Hipermarketler Zinciri’nde çalışmıştır. 2015 yılında Kategori Yöneticisi pozisyonunda başladığı Hepsiburada’daki kariyerine Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü olarak devam etmektedir.
- Tamer Kılıç (Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü, ICMPD)
- Martijn Pluim (Göç ve İş birliği Direktörü, ICMPD)
- Nikolaus Meyer-Landrut (Delegasyon Başkanı, Avrupa Birliği)
- Çetin Ali Dönmez (BakanYardımcısı, T.C.Sanayi ve TeknolojiBakanlığı)
- Arzu Kaprol (Giyilebilir Teknolojiler Koordinatörü, Bilişim Vadisi)
- Şeref Fayat (Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)
Moderatör: Deniz Karcı Korfalı (Proje Sorumlusu, ICMPD)
- Moderatör: Filiz Alsaç (Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü)
- Panelist 1: Hakan Yıldız (CEO, Fon Bulucu)
- Panelist 2: Pınar Özbozdoğanlı (Direktör, Lycian Capital)
- Panelist 3: Hale Umul (Kurucu Ortak, TR Angels)
- Panelist 4: Rasha Alfakhry (Startup Finansal Danışmanı, Angels Board)
Moderatör: Pınar Yapanoğlu (Portfolyo Yöneticisi, ICMPD)
- Panelist 1: Mahmut Bekereci (Tedarik Operasyonları Direktörü, FLO)
- Panelist 2: Yavuz Altun (CEO, Happy Center)
- Panelist 3: Engin Yalçın (Satın Alma Müdürü, BİM)
- Panelist 4: Melih Kızılay (Kalite Güvence ve Sosyal Uyumluluk Grup Müdürü, LCW)
- Panellist 5: Alaa Khamis (CEO, Al Sultan Sweets International)
- Panelist 6: Duygu Aktaş (Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü, Hepsiburada)
Bir inovatif Çözüm Örnekleri:
- Ayşegül Özkavukçu (Grup Müdürü, Migros UP)
- Pınar Sipahi (Direktör, Bilişim Vadisi)